Lajiesittely

Shukokai karate

Japanilainen itsepuolustuslaji

Shukokai karate on perinteinen ja kurinalainen itsepuolustuslaji, jota kuitenkin kehitetään jatkuvasti eteenpäin. Sana karate on japaniksi ”tyhjä käsi”, jolla viitataan aseettomiin kamppailutaitoihin. Tekniikoissa korostetaan vartalon kokonaisvaltaista käyttöä, oikeaa etäisyyttä vastustajaan sekä oikeaa ajoitusta ottelutekniikoissa.

Monipuolista harjoittelua

Dojon sääntöihin kuuluvat kunnioitus, kärsivällisyys, itsehillintä, yritteliäisyys ja luovuus. Harjoituksia ohjaavat kokeneet valmentajamme, täten harjoittelu on turvallista ja kehittävää. Harjoitukset koostuvat sekä yksilö- että pariharjoitteista, joissa harjoitellaan perus- ja itsepuolustustekniikkaa, ennalta määrättyjä liikesarjoja ja ottelua.

Harjoitteissa käytetään vaihtelevasti ja luovasti eri tekniikoita hyödyntäen mm. vastuskumeja ja impact -tyynyjä. Lämmittelyt ja kehonhuolto kuuluvat jokaiseen harjoitukseen.

Aloita karate!

Tule kokeilemaan karatea yksin, kaverin tai koko perheen kanssa. Löydä lähin seurasi ja ilmoittaudu mukaan alkeiskurssille!

Löydä oma seura

Mestari

Shigeru Kimura (1941-1995)

Shukokai karaten oppi-isä on japanilainen mestari Shigeru Kimura, joka vaihtoi judosta ja kendosta karateen 16-vuotiaana. Hän harjoitteli mestari Chojiro Tanin oppilaana ja voitti Japanin mestaruudet vuosina 1962 ja 1963. Vuonna 1965 hänet lähetettiin valmentajaksi Etelä-Afrikkaan, josta hänen matkansa jatkui Englannin kautta Amerikkaan. 

Mestari Kimura eli kuolemaansa asti New Jerseyssa, USA:ssa, josta hän pääsi helposti valmentamaan ympäri maailmaa. Kimura kävi säännöllisesti valmentamassa Suomessa vuodesta 1978 alkaen.   

Mestari Kimuran suurimpana saavutuksena voidaan pitää Shukokai karaten voimakasta ja huomaamatonta tekniikkaa, jossa pyritään saavuttamaan maksimivoima minimienergialla. Vaikuttava tekniikka on innoittanut oppilaita ylittämään itsensä kerta toisensa jälkeen. Lisäksi Kimura kehitti impact-tyynyn, jolla lyönnin tai potkun voimaa on helppo testata. 

Maailmanliitto

Kimura Shukokai International (KSI)

Kun Shukokai tyylisuunnan suosio kasvoi maailmalla, perustaja mestari Chojiro Tani lähetti oppilaitaan eri maihin perustamaan karateseuroja. Nykyinen Kimura Shukokai International (KSI) on perustettu vuonna 1995 mestari Shigeru Kimuran kuoltua. KSI:tä johtaa neljä Kimuran pitkäaikaisinta oppilasta, jotka harjoittelivat karatea Kimuran johdolla yli 25 vuotta: shihan Eddie Daniels (9.dan) Englannista, shihan Bill Bressaw (9.dan) Yhdysvalloista, shihan Chris Thompson (9.dan) Etelä-Afrikasta ja shihan Lionel Marinus (9.dan) Etelä-Afrikasta. 

Jäsenmaat

KSI:n jäsenmaat

Australia
Botswana
Eesti

Englanti
Etelä-Afrikka (etelä)
Etelä-Afrikka (pohjoinen)
Intia
Irlanti
Kanada
Kreikka
Mosambik
Norja
Portugali
Romania
Ruotsi
Saksa
Seychellit
Suomi
Sveitsi
Uusi-Seelanti
Yhdysvallat
Zimbabwe