Suomen Shukokai Karate

Päävalmentaja

Shihan Yrjö Pursiainen

Liikuntaneuvos Yrjö Pursiainen 8. dan shihan on tuonut Shukokai karaten Suomeen. Hän valmentaa aktiivisesti ja kehittää Suomen Shukokai karatea eteenpäin hyvällä menestyksellä mestari Kimuran oppien mukaisesti. Shihan on vanha japanilainen arvonimi, joka tarkoittaa valmentajien valmentajaa. Shihan Pursiaiselle arvonimen on myöntänyt mestari Shigeru Kimura vuonna 1995.

Shihan Pursiaisen karatehistoria on saanut alkunsa jo 1970-luvun alussa. Shukokai karaten tyylisuuntaan hän sai ensikosketuksensa 1970-luvun puolivälissä, kun hän tapasi Suomen ja Englannin välisessä maaottelussa shihan Eddie Danielsin, jonka voimakas tekniikka teki Pursiaiseen vaikutuksen. Pursiainen pyysi shihan Danielsia esittelemään hänet valmentajalleen, Shukokai karaten tyylisuunnan kehittäjälle, mestari Shigeru Kimuralle. 

Shihan Pursiainen on saavuttanut lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä mestaruuksia eri karatekilpailuissa. Kilpauransa jälkeen hän siirtyi ammattivalmentajaksi 1980-luvun puolivälissä, sen myötä suomalaiset karatekat ovat nauttineet kansainvälistä arvostusta. Shihan Pursiainen on auttanut Shukokai karaten alkuun myös Virossa ja Ruotsissa. 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on huomioinut tämän hienon työn myöntämällä päävalmentaja shihan Yrjö Pursiaiselle liikuntaneuvoksen arvonimen 27.06.2017.

Tietoa Liitosta

Toiminta Suomessa

Suomen Shukokai Karateliitto on toiminut Suomessa vuodesta 1977. Ensimmäiset Shukokai tyylisuunnan seurat perustettiin Espooseen, Imatralle sekä Lappeenrantaan. Tällä hetkellä Suomen Shukokai Karateliittoon kuuluu 15 jäsenseuraa, seuratoiminta painottuu eteläiseen ja itäiseen Suomeen. Vuonna 1993 perustettiin ainutlaatuinen Shukokai karateopisto Suomenniemelle, shihan Pursiaisen asuinpaikalle. Karateopisto toimii Shukokai karaten pääpaikkana Suomessa, siellä järjestetään muun muassa valmentaja- ja juniorileirejä sekä erikoisharjoituksia.

Kansainvälistä arvostusta

Suomen Shukokai Karateliitto on erittäin arvostettu maailmalla taitavien valmentajien ja suomalaisten arvokisamenestyksen vuoksi. Suomi on saanut kunnian järjestää MM-kilpailut vuosina 1989 ja 2006 sekä EM-kilpailut vuonna 1997 ja 2013.

Historia

Liiton Historiaa

 • 1977

  Suomen ensimmäisen Shukokai karateseura perustetaan Espooseen

 • 1981

  Suomi voittaa ensimmäistä kertaa miesten joukkuemaailmanmestaruuden

 • 1993

  Shihan Pursiainen perustaa Suomenniemelle lajin opiston

 • 2016

  Suomen naisten joukkue voittaa ensimmäistä kertaa kumiten maailmanmestaruuden

 • 2018

  Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myöntää liikuntaneuvoksen arvonimen päävalmentaja Yrjö Pursiaiselle

 • 1977

  Suomen ensimmäisen Shukokai karateseura perustetaan Espooseen

 • 1981

  Suomi voittaa ensimmäistä kertaa miesten joukkue maailmanmestaruuden
 • 1993

  Shihan Pursiainen perustaa Suomenniemelle lajin opiston

 • 2016

  Suomen naisten joukkue voittaa ensimmäistä kertaa kumiten maailmanmestaruuden

 • 2018

  Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myöntää liikuntaneuvoksen arvonimen päävalmentaja Yrjö Pursiaiselle

Shukokai

Kunniagalleria

Sensei jouko Koskinen

Sensei Koskinen 7.dan on ollut merkittävässä roolissa Shukokai-tyylisuunnan eteenpäin viemisessä Suomessa. Hän perusti yhdessä shihan Pursiaisen ja Satu Pursiaisen kanssa Suomen ensimmäisen Shukokai Karate -seuran Espooseen 1977 ja myöhemmin oman seuransa Helsingin Vuosaareen 1987. Sensei Koskinen toimii nykyisin Espoossa karatevalmentajana ja Shukokain kansainvälisten kilpailuiden tuomarina.

Sensei Markku Olenius, 7. dan

Sensei Markku Olenius

Sensei Olenius 7.dan. aloitti karaten harjoittelun vuonna 1973 ja siirtyi Espoon seuran päävalmentajaksi 1993. Hän on ollut menestyksekäs kilpailija ja toiminut kilpailu-uransa jälkeen kansainvälisten kilpailuiden tuomarina. Sensei Olenius on arvostettu karatevalmentaja ja kouluttanut useita kymmeniä mustia vöitä Espooseen.