Tietoa maajoukkueesta

Suomen

Maajoukkue

Suomen maajoukkue edustaa vuorovuosina MM- ja EM-kilpailuissa. Maajoukkueeseen valitaan parhaimmat juniorit, aikuiset ja veteraanit. Suomi on menestynyt erinomaisesti arvokilpailuissa ja on useimmiten eniten mitaleja saavuttaneiden maiden kärjessä. 2019 pidetyt EM-kilpailut olivat menestys suomalaisten saavutettua yhteensä 24 mitalia – 1 kulta, 7 hopeaa ja 16 pronssia.
Maajoukkue osallistuu joulukuussa 2021 Shukokai Karaten Portugal Open kilpailuhin ja sitä seuraavat tavoiteet on ensi vuoden EM kilpailuissa ja kahden vuoden kuluttua Cape Townissa, Etelä-Afrikassa järjestettävissa MM-kilpailuissa.

Päävalmentaja

Shihan Yrjö Pursiainen

Shihan Yrjö Pursiainen 8. dan tulee toimineeksi maajoukkueen päävalmentajana jo kuudella eri vuosikymmenellä ja on valmentanut tähän mennessä uransa aikana Suomelle 21 maailmanmestaria, joista neljä joukkuemaailmanmestaruutta (aikuiset) ja 17 henkilökohtaista mestaruutta.

Shihan Pursiainen on myös liiton päävalmentaja vastaten tyylisuunnan opettamisesta ja kehittämisestä Suomessa.

Valmentaja

Sensei Mika Huuhtanen

Sensei Mika Huuhtanen, 7.dan. Vuodesta 2012 sensei Mika on valmentanut ansiokkaasti Suomelle useita uusia maailmanmestareita.

Vuonna 1984 hän aloitti Shukokai Karaten Kotkassa, jonka jälkeen hän on siirtynyt harjoittelemaan ja valmentamaan Espooseen.

Hän on saavuttanut muun muassa kahdesti maailmanmestaruuden ja kolmesti euroopanmestaruuden.

Valmentaja

Sensei Jarmo Rajala

Sensei Jarmo Rajala 6. dan on kilpaillut maajoukkueessa vuosina 1996 -2006 ja kisamenestystä on tullut mm. vuonna 1996 miesten joukkuekulta, 2001 miesten joukkueen Euroopan mestaruus kumitessa ja katassa sekä raskaan sarjan Euroopan mestaruus vuonna 2005 kumitessa. Sensei Jarmo lopetti kilpailu-uransa vuonna 2006 hallitsevana maailman- ja euroopanmestarina.

Juhani Rajala

Valmentaja

Sensei Juhani Rajala

Sensei Juhani Rajala 5. dan on toiminut maajoukkueen kapteenina useamman vuoden ajan. Hän on ollut maajoukkueen jäsen vuodesta 2002 ja saavuttanut miesten raskaassa sarjassa EM-kultaa vuonna 2007, MM-hopeaa vuonna 2012 & 2016 sekä joukkuekumitessa hopeaa vuonna 2016.

Eelis Aalto

Apuvalmentaja, juniorit

Sensei Eelis Aalto

Eelis Aalto 4.dan on ollut maajoukkueessa vuodesta 2004 ja osallistunut maajoukkueen edustajana useisiin kansainvälisiin kilpailuihin. Vuosien varrella arvokisamitaleja on tullut himmeimmistä kirkkaimpiin, tällä hetkellä Eelis on kaksinkertainen hallitseva maailmanmestari kumitessa eli ottelussa.

Apuvalmentaja, juniorit

Niko Koivisto

Niko Koivisto 3.dan on ollut maajoukkueen jäsen vuodesta 2011.Juniorisarjoista on saavutuksena katan EM-hopea vuodelta 2013 sekä katan MM-kulta henkilökohtaisessa- ja joukkuesarjassa vuodelta 2014.

Alle 21-vuotiaissa Niko saavutti katan MM-kullan 2016 ja kumiten MM-kullan vuonna 2018.

Aikuisten sarjassa menestystä on tullut miesten joukkuekumitessa vuonna 2016, jolloin joukkue voitti MM-hopean. Tuorein arvokisamenestys on vuoden 2017 EM-pronssi kevyen sarjan kumitesta.

Portugal Open

2022 - Leiri ja Turnaus

Joulukuuksi 2021 suunniteltu Portugali open kilpailu ja sen yhteydessä pidettävä gashuku on siirretty ajankohtaan 17.-20.2.2022.

Kilpailujen viralliset kotisivut ja lisätietoa osallistujille www.shukokai.pt/

Cape Town

MM-kilpailut

Vallitsevan pandemiatilanteen johdosta seuraavien MM kilpailujen ajankohta julkistetaan myöhemmin.

Kilpailujen viralliset kotisivut ja lisätietoa osallistujille www.ksiworlds.com