Tietoa maajoukkueesta

Suomen

Maajoukkue

Suomen maajoukkue edustaa vuorovuosina MM- ja EM-kilpailuissa. Maajoukkueeseen valitaan parhaimmat juniorit, aikuiset ja veteraanit. Suomi on menestynyt erinomaisesti arvokilpailuissa ja on useimmiten eniten mitaleja saavuttaneiden maiden kärjessä. 2018 pidetyt MM-kilpailut olivat suurmenestys suomalaisten saavutettua yhteensä 20 mitalia – 5 kultaa, 4 hopeaa ja 11 pronssia. Suomen joukkueen seuraava tavoite on Portugalissa järjestettävät EM-kilpailut lokakuussa 2019.

Päävalmentaja

Sensei Mika Huuhtanen

Suomen maajoukkueen päävalmentaja on sensei Mika Huuhtanen, 7.dan. Vuodesta 2012 sensei Mika on valmentanut ansiokkaasti Suomelle useita uusia maailmanmestareita. 

Vuonna 1984 hän aloitti Shukokai Karaten Kotkassa, jonka jälkeen hän on siirtynyt harjoittelemaan ja valmentamaan Espooseen. Hän on saavuttanut muun muassa kahdesti maailmanmestaruuden ja kolmesti euroopanmestaruuden. 

Kapteeni

Sensei Juhani Rajala

Sensei Juhani Rajala on toiminut maajoukkueen kapteenina useamman vuoden ajan. Hän on ollut maajoukkueen jäsen vuodesta 2002 ja voittanut EM-kultaa vuonna 2007 ja MM-hopeaa vuonna 2012.