Lappeenrannan Shukokain 40 -vuotis juhlavuosi alkaa aikuisten SM -kilpailuilla Lappeenrannassa

Lappeenrannan Shukokai karate viettää tänä vuona 40 -vuotis juhlavuottaan. Seura on perustettu vuonna 1979 ja se oli tuolloin paikkakunnan ensimmäinen karateseura. Seuran perusti ja siitä lähtien sen päävalmentajana on toiminut Sensei Esa Kaplas, 7. dan.

Vuosittain Lappeenrannan Shukokai karate on järjestänyt Lappeenrannassa kansallisia leirejä ja kilpailuja. Seura on myös järjestänyt Lappeenrannassa kaksi suurta arvokisatapahtumaa. Vuonna 1989 pidettiin Shukokai Karaten MM-kilpailut ja vuonna 1997 lajin ensimmäiset Shukokai EM-kilpailut. Seuran karatekat kautta vuosien ovat menestyneet niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin Shukokai karate -kilpailuissa tuoden aina kullasta pronssiin asti lukuisia mitaleita ja hyviä sijoituspisteitä.

Myös tänä päivänä Lappeenrannan Shukokai karate on aktiivinen kaikenikäisten harjoittelijoiden seura. Seuran harjoittelijoitten ikärakenne on laaja, käsittäen koulunsa juuri aloittaneista junioreista pitkälle aikuisikään ehtineisiin. Aktiivisia jäseniä seuralla on reilut 80. Seuralla on ohjattuja harjoituksia vähintään kolmena iltana viikossa Mestarikadun Dojolla.  Seura toimii myös monipuolisesti, pyrkien järjestämään jäsenilleen mielenkiintoisia tapahtumia, muun muassa leirityksiä, kilpailuja ja illanviettoja. Seura on myös järjestänyt naisille suunnatun itsepuolustuskurssin.

Vuosittain keväisin ja syksyisin seura järjestää peruskursseja lajista kiinnostuneille. Kevään 2019 Shukokai karaten peruskurssi alkaa to 7.2. klo 17:30. – Pidämme ennen kurssia lajiesittelyn Mestarinkadun dojolla ti 5.2. klo 19:30. Lajiin on mahdollista tutustua kahden ilmaisen kertakäynnin kautta. Laji sopii kaikille, eikä mitään erityisominaisuuksia tarvita, vaan ne kehittyvät harjoittelun myötä, kannustaa seuran päävalmentaja kiinnostuneita tulemaan mukaan.

– Shukokai Karate on toiminnan täytteistä kamppailu-urheilua kumite -otteluissa ja toisaalta hallittujen liikkeiden kauneutta kata -liikesarjoissa, kuvaa sensei Esa Kaplas lajia.

Aikuisten SM-kilpailut Lappeenrannassa

Suomen Shukokai Karateliitto järjestää jäsenilleen avoimen painoluokan aikuisten SM -kilpailut eli
Kimura Cup:in Lappeenrannassa lauantaina 26.1.2019. Kilpailut järjestetään Kourulan
liikuntahallilla, Katajakatu 15, klo 13:30 alkaen. Avoimen painoluokan SM -kilpailut käydään naisten ja miesten kata -liikesarjoissa ja Kumite -otteluissa. Ikäsarjat ovat naiset ja miehet yli 16 -vuotiaat sekä veteraani naiset ja miehet eli yli 40 -vuotiaat.

Lappeenrantalaisista mukana Kimura Cup:issa ovat mustan vyön haltijoista Kristian Yanchukovich, Jesse Stockmakari, Santeri Nuottamo, Sampo Pulliainen ja Atte Hölsä sekä muista värillistä vöistä Anni Maajärvi, Kaisa Kuusela, Milla Hahl ja Riku Vainikka.

– Tervetuloa mukaan seuraamaan aikuisten SM -kilpailuja Kourulan liikuntahallille ja tutustumaan samalla lajiin ja sen hienouteen, innostaa päävalmentaja Kaplas lappeenrantalaisia mukaan katsomoon. Kilpailuihin on yleisöllä vapaa pääsy ja paikalla on puffett -myyntiä.

Samana viikonloppuna Lappeenrannassa pidetään myös perinteiseen tapaan kansallinen Shukokai Karate leiri. Perjantaista sunnuntaihin lajin kaikenikäiset harrastajat ympäri Suomea harjoittelevat Kesämäenrinteen koululla. Sunnuntaina pidetään maajoukkue -katselmus sekä myös lajin vyö -kokeet, jossa eri vyöarvon omaavilla on mahdollisuus korottaa vyöarvoaan.