Suomen Shukokai karatekat juhlivat shihan Pursiaista 18.8.2018

Elokuun 18. päivänä Helsingin Molly Malones -ravintolaan oli kokoontunut iso joukko shihan Pursiaisen lähisukua, ystäviä sekä karatesta että sen ulkopuolelta. Juhla oli arvokas, kuten juhlan syykin. Tasavallan presidentti myönsi Pursiaiselle tämän vuoden kesäkuussa liikuntaneuvoksen nimen ja arvon.

Liikuntaneuvoksen arvo on kunnianosoitus shihan Pursiaisen karaten eteen tekemästä elämäntyöstä. Karateurallaan Pursiainen on ollut menestyksekäs kilpailija aina 1980-luvun puoliväliin asti siirtyessään ammattivalmentajaksi. Hänen valmennuksellaan Suomi on noussut Shukokai karaten huippumaiden joukkoon. Pursiainen on toiminut myös useita vuosia kansainvälisen Kimura Shukokai Internationalin tuomarineuvoston puheenjohtajana.

Lämminhenkisessä juhlassa muisteltiin myös yhdessä koettuja merkittäviä saavutuksia. Juhlimassa olivat myös vuonna 1981 MM-kultaa voittanut joukkue, senseit Jouko Koskinen, Yrjö Pursiainen, Antero Halonen, Esa Kaplas ja Markku Olenius. Kiitospuheessaan shihan Pursiainen nosti esiin omat taustajoukkonsa, vaimon Satu Pursiaisen, äidin Salli Pursiaisen sekä kaikki hänen oppilaansa. ”Ilman teidän kaikkien tukea ja kannustusta, tämä ei olisi ollut mahdollista”, toteaa Pursiainen.