Päivitetty 19.10.2020 – Suomen Shukokai karateliiton suositukset COVID-19 pandemian torjumiseksi

Suomen Shukokai karateliiton suositus COVID-19 pandemian torjumiseksi treeneissä ja leireillä
-ohjeistus perustuu Suomen hallituksen ja THL:n ohjeistukseen

Suomen Shukokai karateliiton suositukset COVID-19 pandemian torjumiseksi perustuu Suomen hallituksen ja THL:n ohjeistukseen sekä liiton omaan ohjeistukseen.

Päivitykset:

22.8. päivitys kohta 4: Karanteenissa olevat sekä ne henkilöt, jotka ovat olleet tekemisissä hallituksen määrittämien punaisista maista (riskimaista) saapuneiden henkilöiden kanssa, pitävät myös 14 vrk:n karanteenin harjoitusten ja leirien suhteen. Käytännössä tämä voi toteutua silloin, jos riskimaista saapunut henkilö ei ole noudattanut suositeltua 14 vrk:n omaehtoista karanteenia.

Seuran päävalmentaja vastaa siitä, että kaikki riskimaasta saapuneille altistuneet harjoittelijat noudattavat omaehtoista karanteenia harjoitusten ja leirien suhteen eli eivät osallistu karanteeniaikana seuran harjoituksiin eivätkä osallistu karanteeniaikana liiton leireille.

22.8. päivitys kohta 10: Tyynyä ei pidetä itsessä kiinni, vaan välimatkan päässä suoremmin käsin.

29.9. Alueellinen päivitys pääkaupunkiseudulle: – Erillisenä otsikkona sivun alareunassa

12.10. Valtakunnalliset leirit: Valtakunnallisilla leireillä suositellaan maskin käyttöä saavuttaessa sisätiloihin sekä pukuhuoneissa.

19.10.2020 Näiden ohjeiden lisäksi seuratkaa oman kuntanne, kaupungin, sote-piirin ja AVI:n alueellisia ohjeita, koska alueellisesti ohjeistuksissa on eroja.

Yleiset ohjeet:

1. Osallistu harjoituksiin vain terveenä. Kaikki karatekat, joilla on oireita tai joiden lähipiirissä on oireisia (flunssa- tai vatsaoireisia) pidättäytyvät harjoituksista omaehtoisesti.

2. Harjoituspaikalle saavat tulla vain harjoittelijat ja valmentajat, saattajat jäävät salin ulkopuolelle.

3, Harjoituksissa pidättäydytään edelleen lähikontaktista, myös pariharjoitteet tehdään harjoituksissa turvaetäisyyden päästä.

4. Karanteenissa ja omaehtoisessa (päivitys) 22.8.20 karanteenissa olevat eivät osallistu harjoituksiin salilla eivätkö leirillä (THL:n ohjeiden mukaisesti).

Päivitys 22.8.20: Karanteenissa olevat sekä ne henkilöt, jotka ovat olleet tekemisissä hallituksen määrittämien punaisista maista (riskimaista) saapuneiden henkilöiden kanssa, pitävät myös 14 vrk:n karanteenin harjoitusten ja leirien suhteen. Käytännössä tämä voi toteutua silloin, jos riskimaista saapunut henkilö ei ole noudattanut suositeltua 14 vrk:n omaehtoista karanteenia.

Seuran päävalmentaja vastaa siitä, että kaikki hänen tietoonsa tulleet koronavirukselle altistuneet harjoittelijat eivät osallistu karanteeniaikana seuran harjoituksiin eivätkö osallistu karanteeniaikana liiton leireille. Koronavirukselle altistuneet vastaavat itse THL:n ohjeiden noudattamisesta.

5. Harjoitusryhmän koko tulee olla suhteessa käytettävään tilaan, siten että turvaväli säilyy.

6. Kaikki harjoituksiin osallistuvat huolehtivat hyvästä käsihygieniasta ja noudattavat edelleen THL:n ohjeita pandemian torjumiseksi. Suosituksena käsien desinfiointi saliin tultaessa ja sieltä lähdettäessä seuran järjestämänä.

7. Suositellaan, että harjoitustilaan tullaan karatepukuun pukeutuneena eikä käytetä yhteisiä pukuhuoneita, tai/ja peseydytään kotona.

8. Pari- ja kontaktiharjoitteluun osallistuvan tulee huomioida vastuunsa kanssaurheilijoista ja lähipiiristään minimoimalla tarpeettomat kontaktit muihin ihmisiin salin ulkopuolella.

9. Pari- ja pienryhmäharjoittelussa suositellaan harjoittelua tietyn parin kanssa tai pienryhmässä, joka ei vaihdu.

10. Jos käytetään välineitä (esim. impaktityyny, säkki, lainasuojat), ne desinfioidaan käytön jälkeen.

Päivtys 22.8.20:Tyynyä ei pidetä itsessä kiinni, vaan välimatkan päässä.

Seurat nimeävät vastuuhenkilön harjoituksiin, joka huolehtii saliin tullessa, harjoitusten aikana sekä salista poistuttaessa, että hygieniaohjeita ja turvavälejä noudatetaan, etenkin junioreiden harjoituksissa.

 

Leiriohjeet, yleisten ohjeiden lisäksi:

1. Tervehditään toisiamme kumartamalla ja pidättäydytään kontaktista.

2. Leirillä huomioidaan turvaväli harjoittelussa.

3. Pukeudutaan ja peseydytään majoitustiloissa.

4. Jokainen ottaa mukaan henkilökohtaisen/perhekohtaisen käsidesin ja huolehtii käsihygieniasta ennen ja jälkeen harjoitusten.

5. Paikalle saavutaan aikaisintaan noin 15 min ennen harjoitusten alkua

Harjoitustilan voi tarvittaessa jakaa osiin, joissa on itsenäinen ilmastointi.

Vastuu ohjeiden noudattamisesta seuraharjoituksissa on seuran päävalmentajilla.

Leirillä kunkin seuran ylin vyö vastaa oppilaiden ohjeiden mukaisesta leirikäyttäytymisestä.

Päivitys 12.10.2020:

valtakunnallisten leirien aikana suositellaan maskien käyttöä saavuttaessa liikuntatilaan ja pukuhuoneisiin.

29.9.2020 Alueellinen tiedote pääkaupunkiseudulle

Pääkaupunkiseudulle Espoo, Vantaa ja Helsinki on annettu oheinen tiedote (linkki alla).
https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/helsinki-espoo-vantaa-suosittavat-kasvomaskia-kaupungin-palveluissa

Eli 15 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille suositellaan maskin käyttöä kaupungin/kunnan liikuntatiloissa. Tutustukaa huolella tiedotteeseen.
Suositus tulee voimaan 1.10.20 ja sitä voi harkinnan mukaan soveltaa muuallakin Suomessa ja muissakin kuin kaupungin tiloissa.

1.10. lähtien pääkaupunkiseutu:

  • yli 15 v. suositus maskin käytöstä liikuntatiloissa siirryttäessä harjoituksiin ja poistuttaessa sieltä ja suositusten mukaan julkisella matkustettaessa harjoituksiin.
  • olemme ymmärtäneet ohjeen niin, että maskisuositus koskee yleisiä liikuntatiloja (muut tilat rakennuksessa, yleiset tilat), mutta harjoitella voi ilman maskia.
  • pyytäkää harjoittelijoita varaamaan tarpeeksi maskeja mukaan.

Lisätietoja linkistä sekä oman kaupungin liikuntavirastosta.

Seuroissa tulee seurata THL:n ohjeistusta ja COVID-19 tartuntatilanteen muutoksia ja toimia tilanteen edellyttämällä tavalla.